20 načina da koristite pastu za zube koji nemaju nikakve veze sa zubima

Jeste li ikada pomislili da postoji puno korisnih stvari koje možete učiniti pomoću paste za zube, osim što pranjem zuba dobijete savršen izgled zuba, zdrave zube i svež dah? Predivan  osmeh samo je vrh ledenog brega.

Source: https://pixabay.com/

1. Uklonite ogrebotine I mrlje s cipela

Nije previše sjajno kada izgrebete svoje skupe kožne cipele, ali pasta za zube može vam pomoći u tome. Jednostavno utrljajte mekom krpom i obrišite vlažnom krpom. Koža će izgledati kao nova.

2. Očistite dirke za klavir

Koristeći pastu za zube, staru četkicu za zube i vlažnu krpu , učinite da dirke klavira ponovo budu čiste i sjajne. Budući da su napravljene od slonovače,odnosno slonova zuba, logično je da pasta za zube pomaže. Neočekivano, pasta za zube može pomoći i u čišćenju modernih klavirskih tipki od plastike, zato slobodno pokušajte da ih očistite.

3. Očistite patike

Vrlo je lako zaprljati gumene vanjske delove patika, ali malo paste za zube na staroj četkici može pomoći i to da očistite. Samo iščetkajte pastom za zube i obrišite  mokrom krpom .

Source: https://pixabay.com/

4. Očistite peglu

Non-gel vrsta pasta za zube može pomoći u čišćenju pegle. Blago je abrazivna i ribanjem može da ukloni nečistoće s donje površine pegle. Uvijek isperite hladnom I čistom vodom.

5. Polirajte dijamantski prsten

Malo paste za zube na staroj četkici za zube može učiniti da vaš dijamantni prsten ponovo zasija. Uvek očistite ostatke s prstena vlažnom krpom nakon poliranja prstena i uživajte u njegovoj sjaju.

6. Osvežite bočice za bebe

Neizbežno je da bočice za bebe postepeno počnu da mirišu na kiselo mlijeko. Zubna pasta lako vam može pomoći da se rešite mirisa. Procedite bočicu i obavezno je temeljno isperite prije ponovne upotrebe.

7. Sprečite da naočare  magle

Naočare se koriste u različite svrhe, kao što su ronjenje, skijanje ili čak obrada drva, a mogu naštetiti ako zamagle. Da se to ne bi dogodilo, malo paste za zube treba naneti na staklo i kad jednom preko njega nanesete tanki sloj paste, problem je rešen. Samo obrišite ostatke paste prije nego što počnete da koristite naočare i problem je rešen.

8. Sprečite zamagljena ogledala u kupatilu

Isto važi i za ogledala u kupatilu koja takođe magle nakon toplog tuširanja ili ako nemate ventilaciju. Premažite ogledala u tankom sloju  pastom za zube i obrišite ih. Iznenadićete se nakon tuširanja kada vidite svoje ogledalo nezamagljeno.

Source: https://pixabay.com/

9. Uglancajte krom u svojim kupatilima i kuhinjama

Ako nemate pri ruci sredstvo za čišćenje kroma za kupatila  i kuhinje, ne-gel pasta za zube takođe može biti korisna. Pasta za zube  može učiniti da vam površine sjaje. Jednostavno razmažite pastu za zube i polirajte mekom, suhom krpom.

10. Očistite lavabo u kupatilu

Non-gel pasta za zube može isto učiniti i za umivaonike u kupatilu. Utrljajte spužvom i isperite. Pasta za zube će takođe pomoći kod mirisa koji dolazi iz odvoda, što je definitivno još jedan razlog da to isprobate.

11. Uklonite bojice sa zidova

Roditelji s malom decom sigurno su se već dosta puta suočili sa ovim problemom. Ako su  vaša deca kreativna i ukrasila su vaše zidove bojicom, samo stavite malo ne-gel paste za zube na zid pomoću četkice kako biste uklonili sa zida. Na kraju, isperite zid vodom.

12. Uklonite mrlje od ruža i mastila

Ovisno o tkanini i vrsti mastila, pasta za zube može ili ne mora pomoći, ali vredi pokušati. Stavite  pastu za zube na mrlju i protrljajte tkaninu i pogledajte šta se događa. Ako ne uspe prvi put, pokušajte ponovo. Možda će potrajati nekoliko puta, ali tinta ili ruž za usne mogu postepeno nestati.

Source: https://pixabay.com/

13. Uklonite vodene mrlje sa nameštaja

Voda  stvara mrlje po nameštaju, zato upotrebite  pastu za zube i mekom krpom trljajte kružne tragove. Obrišite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

14. Uklonite  katran

Lako je ukloniti crni katran s nogu  pastama za zube. Protrljajte i isperite, treblao bi delovati odmah.

15. Očistite bubuljice

Upotrebite neku pastu za zube koja ne izbeljuje i nanesite je na bubuljicu. Trebalo bi da se osuši pre jutra, jer dehidrira i upija ulje. Osetljiva koža može biti nadražena, zato budite oprezni.

16. Oslobodite se smrdljivih ruku

Zubna pasta ne mora nužno osvežavati samo usta. To može učiniti isto i vašim rukama. Osjetićete sjajan miris nakon pranja zubnom pastom.

17. Zaustavite svrab od uboda insekata

Neke paste za zube na mestu ugriza insekta smanjiće  svrab. Takođe će  ohladiti i neke lagane opekotine. Samo nanesite malo paste za zube i pričekajte neko vreme.

18. Uklonite mrlje sa tepiha

Utrljajte neku zubnu pastu u mrlju četkom za zube ili sunđerom. Isperite vodom i ponavljajte ako je potrebno dok mrlja ne nestane.

19. Očistite zamagljena svetla

Ako su vam  farovi zamaglili, možete ih učiniti čistim stavljanjem paste za zube na spužvu i ribanjem. Kada završite, obrišite pastu za zube vlažnom krpom.

20. Uklonite male ogrebotine sa ekrana mobilnih telefona

Ako na ekranu vašeg telefona postoje ogrebotine, samo utrljajte malo paste za zube I ogrebotine će se smanjiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *