5 jednostavnih načina za finansiranje vašeg broda iz

Izvanredan spoj opuštenosti, iskustva i adrenalina koji osjetite prilikom krstarenja vredi uloženog novca. Ako ste bacilli oko na neki brod, idealna je prilika da razmislite kako možete uštedeti novac potreban za svoj san. Evo jednostavnih saveta za finansiranje broda koji ste oduvek želeli.

Preprodaja polovnih brodova

Malo ljudi voli kupiti čamce i prodati ih nakon što su ih renovirali i popravili. To će zahtevati veliku toleranciju, znanje i odlučnost. U svakom slučaju, dobićete novac potreban za svoj skupi brod iz snova, ali za to će biti potrebno ulaganje vremena I novca.

Treba vam nešto novca da biste ga popravili. Trebalo bi pronaći trgovce koji imaju potrebne delove, a morate potrošiti nešto novca na farbanje i zamenu nekoliko delova. Možda ćete otkriti trulo drvo, metalne delove koji su zahrđali i  slabašne konopce jedra. Uverite se da ste spremni  zameniti i obnoviti sve pre nego što ga prodate.

Source: https://pixabay.com/

Prijavite se za zajam

Možete podneti zahtev za kredit kako biste kupili novi brod. Morate odrediti iznos zajma, odabrati dužinu trajanja i dogovoriti početni depozit sa svojim zajmodavcem. Obavezno nađite banku koja ima monetarnu prilagodljivost da vam može ponuditi dobre uslove.

S obzirom na naknadu za zajam, uslovi će se razlikovati zavisno od starosti i cene broda. Neki mogu napraviti posebne uslove na koji način plaćate i koja će biti pretplata. U svakom slučaju, kredit zahteva malo istraživanja, ali ipak vam može pomoći kada treba da  kupite čamac kakav ste oduvek želeli.

Source: https://pixabay.com/

Neka to bude vaš primarni životni cilj

Neki žele živeti na brodu. Napraviti od broda  vaš dom zvuči kao važna odluka, ali može vam  pomoći da se prijavite za program koji vaš brod može pretvoriti u dom.

Ovaj program može vam uštedeti veliku količinu novca. Potvrđivanje aplikacije može potrajati neko vreme, a osobe odgovorne za ovaj program obaviće neke istrage kako bi se uverili da ispunjavate uslove za odobrenje. Imajte na umu da vaš brod treba da bude dovoljno veliki.

Source: https://pixabay.com/

Ponudite usluge čišćenja broda ostalim vlasnicima

Možete početi nuditi usluge čišćenja drugim vlasnicima brodova da biste uštedeli nešto novca. Isto tako ćete se upoznati s načinom na koji možete održavati brod kad ga napokon kupite. Pomoći će vam da se naviknete na redovno čišćenje i održavanje. Upoznaćete se s pripremom prije krstarenja.

Source: https://pixabay.com/

Iskoristite kapital svog doma

Korištenje kapitala vašeg doma može predstavljati mogućnost finansiranja vašeg broda. Zavisi od toga da li već imate kapital ili ne. To je poznato kao home-equity kreditna linija (HELOC), gde otplaćujete svoj brod u zakazanim ratama, a naknade za zajmove će ostati niske. Nekoliko vlasnika kuća možda imaju kuće koje vrijede više od onoga što im se duguje. Ta dodatna vrednost može se iskoristiti za plaćanje vašeg broda iz snova. Prije pokretanja postupka prijave osigurajte da imate kapital u svom domu.

Kupovina čamca može biti odličan izbor u slučaju da vodite takav način života. Bilo bi dobro ako vaša porodica deli vaše interese. U svakom slučaju, zapamtite da to može biti skupo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *