4 načina da napravite svoje radno okruženje pozitivnim

Brojne kompanije vode računa o efikasnosti, količini radnika, prodajnim strategijama, lojalnosti potrošača itd. Ali zaboravljaju važnu stvar, kancelarijsko mesto. Ako radnik nije zadovoljan radnim mestom, hoće li biti produktivan I sretan? Sretan radnik je dobar i produktivan radnik. Kako radno mesto učiniti pozitivnim?

Source: https://pixabay.com/

U svetu prepunom mašinama pojedinci ne mogu biti maštoviti. To zahteva da rade od devet do pet bez prilagodljivosti,  da slede pravila, da rade na sličnim stvarima svaki dan i da se pridržavaju standarda. Zbog toga radnicima nedostaje inspiracije, motivacije i kreativnosti. Takav način rada postaje dosadan i naporan.

Ali pozitivno radno mesto pokreće suprotno ponašanje zbog  prilagodljivog rada, više saradnje,više razumevanja, više ravnoteže između radnog i privatnog života, više inovativnosti. Radnici se osećaju poštovano, motivisano i entuzijastično.

Ova ideja o radnom mestu nova je u poslu i za neke je kompanije to teško prihvatiti.

Ovo je nekoliko razloga zbog kojih je ova prijateljska kultura rada bolja od mehaničkog rada.

– Radno mesto je pozitivno što dovodi do zadovoljnih zaposlenih

– Saradnja na radnom mestu

– Više mašte i kreativnosti

Sledi nekoliko koraka koji će doprineti produktivnosti­:

Pokažite pozitivan i otvoren stav

Source: https://pixabay.com/

Prijateljsko radno mesto trebalo bi izgraditi pozitivan odnos prema radnicima. Budite otvoreni za greške i nove ideje, kritikujte zbog razvoja, ne vređajte, budite prilagodljivi. To stvara superiornu sliku o kompaniji među klijentima i partnerima. Sjetite se ograničenja i ne dozvolite radnicima da razmišljaju o tome da je radno mjesto opuštajuće i lako. Budite dobri, ali ne previše dobri.

Pozitivno radno mjesto je ključ boljeg radnog okruženja u kojem su pojedinci kreativni i nemaju problema.

Pristupite zaposlenima sa poštovanjem

Za pozitivno radno mesto trebalo bi biti prisutno poštovanje svih. Od novog radnika do izvršnog direktora organizacije. Tretirajte pojedince s poštovanjem. Ako neko napravi neku veliku grešku, ne dozvolite sebi da iskažete nepoštovanje prema bilo kome.

Ovo je osnovno ponašanje. Radnici će se osećati poštovano i oni će o kompaniji razgovarati s poštovanjem izvan kruga kompanije.

Inovativnost

Pretpostavimo da je jedan šef odeljenja za ljudske resurse kompanije i značajan zadatak je poslat s vrha. Umesto da zadatak dodelimo pouzdanom radniku, prije bi trebalo primeniti kreativnu metodu. Napravite grupu najboljih predstavnika s različitim sposobnostima i dajte im zadatak. Da li će se rad poboljšati? Jasno da. Grupa će koristiti manje vremena, energije i resursa. S raznim pojedincima koji rešavaju pitanje, posao će se obavljati na apsolutno inovativan način.

Source: https://pixabay.com/

Pored toga, ako za neki zadatak nije potrebno sastaviti grupu, neka radnici to rade na svoj poseban način u datom roku i resursima.

Saradnja može učiniti čuda

Saradnja je učinkovit, maštovit i brz način da dovršite zadatak. U grupi postoje razni pojedinci i razni načini razmišljanja, ali razni ne znače  pogrešni. Različitost samo podrazumeva da mogu koristiti alternativni način da se bave tim problemom.

Saradnja može biti moćna ako menadžer zna kako napraviti idealnu grupu. Treba okupiti takve pojedince koji imaju različite sposobnosti. Na primer, ako grupa ima 3 pojedinca, A mora voditi računa o vremenu, B mora voditi računa o resursima i C mora shvatiti kako da upravlja timom.

Source: https://pixabay.com/

Možete koristiti male alate kao što su vrpce za razlikovanje između različitih timova. Na primer, grupe s kratkim vremenskim rokovima mogu imati crvene trake, a grupe sa srednjim rokovima mogu imati plave trake, dok one s velikim vremenskim rokovima mogu imati zelene trake. Kako se vremenski rokovi menjaju, tako se menjaju i trake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *